Advance

Vi tränar den kommande golfeliten!

5/2017 — Nybliven mästare i en av de mest prestigefyllda juniortävlingarna och tredje högst rankad i sin ålder i Europa. Hills golfklubbs Amanda Linnér har redan tagit stora kliv - men ambitionen är att en dag bli allra bäst.

Med utsikt över Hills 18-hålsbana förbereder Amanda Linnér sig för ytterligare ett träningspass inne i golfklubbens moderna gym. Regnet smattrar mot rutorna samtidigt som hon, fystränare Jarkko Kortelainen och klubbtränare Sara Djos välkomnar GP till anläggningen.

– Inte det bästa golfvädret i dag, men Amandas kropp behöver nog ändå vila lite från alla golfsvingar, säger Jarkko och skrattar.

Onsala-tjejen har nyligen återvänt till den svenska västkusten efter ett par intensiva veckors tävlande, först i Frankrike och sedan i Skottland. Det brukar bli omkring tolv till femton liknande resor per år, då hon tillsammans med flicklandslaget är iväg på olika platser i världen och tävlar. Ett tufft schema för niondeklassaren som samtidigt ska sköta skola och studier. Och inte mycket lugnare blir det när hon är på hemmaplan.

– När jag kommer hem efter resorna brukar jag ha rätt mycket i skolan att ta igen ... så mina dagar går mest åt till att träna golf, träna fys, plugga, äta och sova, säger hon och fortsätter:

– Men jag är ganska disciplinerad så det funkar rätt bra.

Symmetri en viktig nyckeln

– Vid varje träningsstart ska man se till att hamna i samma tillstånd som kroppen var dagen innan. Med hjälp av det här systemet kan vi få exakta fakta. Så allt finns sparat. Hon vet vilka siffror som ska synas när hon är helt symmetrisk. Vi är ensamma i världen om att köra med just det här konceptet, säger idémakaren bakom träningstypen.

Varför är det så viktigt att kroppen är symmetrisk?
– Golf handlar väldigt mycket om vinklar. Om kroppen är symmetrisk så har du större chans att prestera bra. Sedan är det inte minst viktigt när det gäller skador, det här gör att vi lättare kan hålla Amanda skadefri, för vi har alla fakta. Börjar hon kompensera någonstans, vilket är det man vill undvika, så kan vi rätta till det. Golf är en väldigt ensidig sport och det är många golfproffs som tidigt får problem med skador. Mitt mål är hålla Amanda utan skador, så att hon inte kommer in här när hon är 40 år och är stel och har ont.

Amanda själv säger sig ha märkt stor skillnad sedan hon anammade träningsmetoden, som flera av klubbens medlemmar, i olika utsträckning, använder sig av.

– Jag känner att det som jag främst har utvecklat är min förståelse för golf och träning. Jag jobbar mycket med att få bort kompensationer, så att jag i stället kan få ut maximal kraft. Jag vet hela tiden vad jag ska göra. Jag har mina övningar och gör samma sak om och om igen. Jag vet att det kommer löna sig i längden.

Dag ut och dag in sliter hon. Även när hon är ute och reser har hon med ett träningsprogram.

Tröttnar du aldrig?
– Ibland har man ju känt att ”nä, jag orkar inte hålla på med det här, nu skiter jag i det”, men det är bara för stunden man känner så, och jag kan bara inte med att strunta i det. För jag vet hur mycket det ger mig i andra änden.

Läs hela artikeln här!

Våra mest populära inlägg Mer →

Om Fustra

Vågar du prova Fustra?

10/2016 — Ta en titt på detta filmklippet där vi visar vad det innebär att träna med Fustra!

Lästa inlägg >

Om Fustra

Betina Kortelainen - Hills golfklubb

11/2016 — Här kommer en ny presentation av en av våra medarbetare, Betina Kortelainen. Hon är inte bara en suverän tränare hon är också en del av Fustras kärna och bidar till Fustras utveckling. Som ni ser på efternamnet kilar hon också stadigt med vår grundare Jarkko. Läs gärna mer om Betinas bakgrund i den starka berättelsen som tidigare publicerats i Expressen.

Lästa inlägg >

Om Fustra

Fustra skriver samarbetsavtal med Friskis & Svettis Malmö

11/2016 — I veckan ingick Fustra samarbete med Friskis & Svettis Malmö som har sex anläggningar. Vi ser fram emot samarbetet och kommer att starta upp vårt arbete omgående. Läs mer nedan:

Lästa inlägg >

Om Fustra

En Fustratränares vardag!

11/2016 — Är du intresserad av hur en vanlig arbetsdag ser ut för en Fustratränare? Följ med oss nedan på e helt vanlig arbetsdag. Låter det intressant får du gärna skicka oss en ansökan!

Lästa inlägg >

Heal

Även barn har idag problem med rygg och nacke

2/2017 — Vi får in fler och fler barn med rygg och nackproblem i Fustra. Det är inte bara vuxna som drabbas av detta längre. Vi har idag en livsstil som gör att vi får problem allt längre ner i åldrarna. Men vi kan hjälpa till att bli av med detta, läs mer nedan:

Lästa inlägg >

Heal

En sjukgymnast uttalar sig om Fustra!

12/2016 — Som ni kanske vet är Fustra stort i Finland, vi finns idag på 75 gym och sålde i fjor över 100 000 timmar med träning. Därför har vi mycket erfarenhet med oss från Finland när vi nu börjar vårt arbete i Sverige. Här är en uttalelse från en sjukgymnast som har tränat med vår Fustracoach Jarno i Finland. Jaana Marttinen säger såhär om Fustras arbete:

Lästa inlägg >