Om Fustra

Fustra fakta

10/2016 — Hejsan alla och välkommen till våra nya blogg. På denna bloggen kommer vi att följa Fustras utvekling i Sverige och srkiva om hälsa och välmående. Jag heter Jarkko Kortelainen och jag är grundare av Fustra.

Hejsan alla och välkommen till våra nya blogg. På denna bloggen kommer vi att följa Fustras utveckling i Sverige och skriva om hälsa och välmående. Jag heter Jarkko Kortelainen och jag är grundare av Fustra.

Snabb fakta:

Grundades: 2005 I Göteborg

Var finns Fustra:

  • I Finland på 40 olika orter och på 70 olika hälsoklubbar.
  • I Sverige: Göteborg, Helsingborg, Borås och snart Malmö.

Fustras tre olika linjer:

  • Heal, kunder som har värk.
  • Train, kunder som behöver motivation.
  • Advance, kunder som är elitidrottare.

Det har gjorts en forskningsstudie kring Fustra-metoden:

I undersökningen (ClinicalTrials.gov Identifier: NCT02235207) klargjordes Fustra 20-programmets positiva inverkan på problem med nacke och skuldror.

Resultat:

2015 sålde Fustra koncept i Finland nästan 100.000 timmar.

Mål: Att göra Sverige hälsosammare och leverera resultat. Vi ska finnas på 100 olika hälsoklubbar inom tre år.

Fustras hörnstenar bygger på en god hållning samt att du utför rörelserna exakt och enligt anvisning. I varje program ingår en kostplan samt uppföljning av din utveckling med hjälp av tester.

Adnvance linjen fungerar för Eliteidrottare. På bilden nedan kan du se Lotta Lepistö VM-brons vinnare I landsvägscykling tränar med Fustra tränare Tomi Pakrinen. Läs mera om Lotta: https://svenska.yle.fi/artikel/2016/10/15/vm-brons-lotta-lepisto

/ Jarkko Kortelainen

Våra mest populära inlägg Mer →

Om Fustra

Vågar du prova Fustra?

10/2016 — Ta en titt på detta filmklippet där vi visar vad det innebär att träna med Fustra!

Lästa inlägg >

Om Fustra

Betina Kortelainen - Hills golfklubb

11/2016 — Här kommer en ny presentation av en av våra medarbetare, Betina Kortelainen. Hon är inte bara en suverän tränare hon är också en del av Fustras kärna och bidar till Fustras utveckling. Som ni ser på efternamnet kilar hon också stadigt med vår grundare Jarkko. Läs gärna mer om Betinas bakgrund i den starka berättelsen som tidigare publicerats i Expressen.

Lästa inlägg >

Om Fustra

Fustra skriver samarbetsavtal med Friskis & Svettis Malmö

11/2016 — I veckan ingick Fustra samarbete med Friskis & Svettis Malmö som har sex anläggningar. Vi ser fram emot samarbetet och kommer att starta upp vårt arbete omgående. Läs mer nedan:

Lästa inlägg >

Om Fustra

En Fustratränares vardag!

11/2016 — Är du intresserad av hur en vanlig arbetsdag ser ut för en Fustratränare? Följ med oss nedan på e helt vanlig arbetsdag. Låter det intressant får du gärna skicka oss en ansökan!

Lästa inlägg >

Heal

Även barn har idag problem med rygg och nacke

2/2017 — Vi får in fler och fler barn med rygg och nackproblem i Fustra. Det är inte bara vuxna som drabbas av detta längre. Vi har idag en livsstil som gör att vi får problem allt längre ner i åldrarna. Men vi kan hjälpa till att bli av med detta, läs mer nedan:

Lästa inlägg >

Heal

En sjukgymnast uttalar sig om Fustra!

12/2016 — Som ni kanske vet är Fustra stort i Finland, vi finns idag på 75 gym och sålde i fjor över 100 000 timmar med träning. Därför har vi mycket erfarenhet med oss från Finland när vi nu börjar vårt arbete i Sverige. Här är en uttalelse från en sjukgymnast som har tränat med vår Fustracoach Jarno i Finland. Jaana Marttinen säger såhär om Fustras arbete:

Lästa inlägg >